Härlig weekend hos vår vänklubb!
I år hade vi bara en buss, med Staffan som chaufför.
Jan & Monica kom från annat möte i Schweiz och Göran och Fredrik körde varsin bil.
 
Ungefär hälften av oss bodde denn gång på hotell, Ladiges Gasthaus, där klubben f.n. har sina möten.
Vi möttes till gemensam middag nere i Wedels hamn kl 17 (där det samtidigt var en stor båtmässa, varför man antog att det inte fanns några p-platser. En del av oss gick ett par km längs gräsvallen för att komma dit. Fanns p-platser. Men det var ändå en skön promenad)  för att därefter begå kvällens happening "Wedel singt" - en form av allsång-på-Skansen fast med mer öl. Det visade sig vara ett arrangemang som klubben ansvarade för och som lär ha dragit in ca 100.000 till klubbkassan.
      
 
Wolfgang saknade hemma-hos-inslaget och inviterade senare några till lite bubbel.
 
Tidig lördagfrukost, sen tåg in till Hamburg. Det var runt 30 grader varm undet dagen, så en två timmars guidad båttur runt hamnområdet satt perfekt!
      
 
  
 
Vi hann också med ett litet lagom museibesök "Speicherstadt" - ett liten tillbakablick på handel med och lagring av ffa  kaffe och kakao förr i världen
 
Sen kom själva festmiddagen.  Den inleddes med ett öronbedövande oväsen, som visade sig vara kvällens surprise - en ungdomsorkester med jazzspelande ledare - som fortfarande repade inför sitt framträdande.  När de väl repat klart gladde de oss med sin musik!
  
 
Många tal. Annika talade lite om sitt guvernörsskap och överlämnade årets RI-flagga till Uli.
Förra årets president Eugen Dumitrescu, höll tal till klubbens katolske präst som Maria sen fick äran att överlämna en PHF till. Hon höll förstås också tal å våra vägnar och överlämnade fyra böcker (på tyska) om varför man ska besöka Sverige och då särskilt Skåne.
        
 
Iö hade vi BARA roligt!
 
      
 
Söndag - ännu en tidig morgon!
Redan halvåtta samlades vi hemma hos Jens & Anke med döttrar, som (som vanligt) bjöd på en fantastisk frukost, som den bästa brunch!  Och vädret stod oss, också som vanligt, bi.
 
Och skälet till denna tidiga morgon var ju att många av oss hade fått biljetter till en konsert på ElbPhilharmonin. 
Det var i vart fall för mig en fantastisk upplevelse!
Vilken lokal!  Vilken orkester!  Vilken publik!!
 
Fast man ibland tänker innan man kommer iväg att "så skönt det hade varit att bara vara hemma i helgen" så är man helt uppfylld av alla intryck och all värme när man väl kommer hem!